söndag 22 januari 2012

Thailand del 2; Koh Lipe

Vi lämnade Koh Lipe den 4 januari och tog en 7-timmars båttur mot paradisön Koh Lipe. Den ligger rätt nära Malaysia och är lite mer oförstörd än Phi Phi. När vi väl kom fram fanns ingen pir, så flera Longtailbåtar körde upp bredvid vår lite större färja så fick man ta sin väska och hoppa över.

Framme på Koh Lipe var vi med om en av de roligaste händelserna på resan; en mopedtur! En kille från hotellet plockade upp oss vid stranden och körde i full fart med oss och våra väskor genom värsta terrängen innan vi kom fram till vår del av ön.
Sofies bild från när vi åkte tillbaka;
Koh Lipe är en väldigt lugn ö jämfört med Phi Phi, så det var flera par och familjer där, men också folk i vår ålder som tog en paus från allt liv och bara njöt av lugnet. Det fanns fina och mysiga stränder och en slags huvudgata med alla restauranger och affärer, och på kvällarna la strandbarerna fram filtar och små kuddar på stranden, så kunde man sitta där och ta en öl och höra vågorna skvalpa.

Vi hade bestämt innan att vi ville testa på snorkling så vi bokade en halvdags-tur och fick en helt egen Longtail-båt, mat, frukt och vatten och snorkelutrustning för knappt 100 svenska kronor. Sjukt värt! Eftersom vi var ensamma på båten kunde vi bestämma helt fritt var vi ville snorkla. Har aldrig snorklat tidigare så det var jättekul att se alla olika fiskar som fanns.
Andra dagen tillbringade vi bara på stranden, där vi fick sällskap av flera omysiga hundar. Det kryllar verkligen av hundar på Koh Lipe, jämfört med Phi Phi där det mest var katter som sprang runt. Blev lite förälskad i en söt svart hund som kom och la sig vid mina fötter, men eftersom alla hundar var fulla av löss ville man ju inte komma för nära. Restaurangägarna tyckte nog att vi var lite löjliga när vi alltid skrek rätt ut så fort en hund kom för nära, haha.
Mycket mer än så gjorde vi inte på Koh Lipe. Det var verkligen superskönt att bara chilla och ta det lugnt i några dagar innan vi drog vidare till Patong som är allt annat än lugnt. 

1 kommentar:

  1. ååååh ser så enormt fint ut! blir avundsjuk! jättefina bilder :D

    SvaraRadera